מצרכים: ½ ק"ג במיה קטנה טרייה, מים, חומץ, שמיר קצוץ לעיטור בלבד.
לרוטב: 6 עגבניות גדולות, 3 כפות שמן, ½ כוס מים, מיץ מ- ½ לימון או 2 כפות חומץ, 1 כף סוכר, מלח

אופן ההכנה:
רוחצים את הבמיה וקוטמים את הגבעולים.
חולטים במים חמים עם חומץ ומעמידים למשך ¼ שעה.
שוטפים. חולטים, קולפים, מוציאים את הגרעינים של העגבניות ומאדים אותן מעט בשמן.
מוסיפים ½ כוס מים ומבשלים במשך ¼ שעה.
מוסיפים את המלח, הסוכר, מיץ הלימון. נותנים את הבמיה לתוך הרוטב, מכסים ומבשלים במשך ¾ שעה.
מגלים, מתקנים את הטעם, מוסיפים את השמיר הקצוץ ומצננים.
מגישים חם או קר.