חומרים:
שמן קנולה לטיגון
1 תפוח אדמה מזן דזירה קלוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1 ראש שום חצוי לחצי .
1 בצל לבן פרוס גס
2 גזרים חתוכים לרצועות 
200 גרם בשר כבש טרי שמן חתוך לקוביות (אפשר גם להשתמש בנתחי צוואר כבש עם העצם )
1 ק"ג אורז עגול
1 3/4 ליטר מים
מלח, כמון, קורט  קימל טחון

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את תפוח האדמה עד שהוא משחים קלות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 4-3 דקות. מסננים ושומרים בצד.
2. בסיר כבד וגדול עם מכסה תואם מטגנים את הבצל והגזר, מוסיפים ומטגנים את הבשר עד להשחמה. מוסיפים את האורז ומטגנים-מערבבים כדקה. מוסיפים את תפוח האדמה ואת השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את המים ואת התבלינים ומערבבים.
3. מביאים לרתיחה ללא מכסה, מערבבים מדי פעם. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות עד שכמעט כל המים נספגים. מניחים לעמוד עם המכסה כ 10- דקות.
4. במהלך הבישול מותר לפתוח את המכסה לרגע כדי לבדוק את מוכנות האורז, התוצאה הסופית היא אורז מעט דביק.